Magbild 22+0

image43

Ser ut som ett riktigt ufo, men det bjuder jag på.

Tittut-UL vecka 21+3

Nu vet vi att vi väntar en TJEJ!!!! Det blir en Ammi Ebba Linnéa, det bestämde vi kvällen efter UL.

Egentligen så var det inte meningen att vi skulle få komma så tidigt, jag var ju bara i v.21+3, men det var vår enda chans. Så först varnade han oss att det kanske inte skulle bli så bra bilder och att bebisen var väldigt smal vid den här tiden.

Men direkt när han började kolla så fick vi upp världens kanonbild och allt syntes så otroligt bra. Han var också helt imponerad och sa att detta var bra bilder även för att vara senare i grav. Det är ju så mycket som spelar in, men jag antar att min avsaknad av bukfetma hjälper till, sen hade det säkert varit ännu bättre om det funnits mer fostervatten, men jag ska inte klaga.

Sen så sa han att av alla tusentals UL han gjort så hade han ALDRIG sett en så mullig bebis så tidigt. I vanliga fall så ser de hemskt smala ut runt v.22, men inte vår tjej inte. Så frågan är hur stor denna lilla dam kommer bli? 

image41
image42

Vecka 21+1

Idag har jag varit på Bas-gympa på Friskis & Svettis. Helt otroligt vad rörlig och pigg jag fortfarande känner mig, men vissa rörelser sätter magen och fogarna stopp för, men jag gör det jag kan och hittar på lite egna rörelser.

Vecka 20+6

Idag har jag gått stavgång 50 min io rask takt och det var jätteskönt. Mår så otroligt bra av att röra på mig.

Bebisen har verkligen börjat sparka jättemycket nu och det är så mysigt.

Vecka 20+5

Idag fick jag känna av foglossningen ordentligt. Jag hade stått still för länge och helt plötsligt låser sig mitt bäcken fullständigt och smärtan är fruktansvärd. Sålänge jag höll mig i rörelse gick det bra, men jag kunde inte stå still mer än en knapp minut.

Namnfunderingar

Selma
Elsa
Ellen
Greta
Moa
Elise
Vilja
Maja
Majken

Här är några tjejnamn under övervägande, men vi har ännu inget namn som vi både fastnat för riktigt. Förutom om det blir en kille, då har vi både första- och andranamn klart.

Jämförelse vecka 20+0

image36image37
image38image40
Viktuppgång v.20
Tilda +7,5
Signe +5
Freja +10
Fyran +3

Vecka 19+4

Nu känner jag att magen börjar bli tung och jag börjar besväras av den och få ont när jag går. Så det är hög tid att plocka fram mitt magbälte som har varit en favorit alla de andra graviditeterna också.

Känner mer och mer sparkar för varje dag nu och idag på kvällen så fick bebisen verkligen in en fullträff rätt på min blåsa. Tur att den inte är så stark än!

Magbild 19+0

image35

Vecka 19

Hoppsan, jag är visst GRAVID!
Jag har gått nästan halva graviditeten utan att känna av så mycket alls. Lite illamående till och från, men i jämförelse otroligt lindrigt, även lite foglossning då jag överansträngt mig, men ganska lindrigt det med.
Så över en natt, blev jag pang pom JÄTTEGRAVID  Har haft världens växtvärk och magen har växt massor inåt liksom, så nu när jag sitter trycker det mot revbenen. Jag vet inte längre hur högt livmodern står eftersom kanten försvunnit in, men nog känns det att magen växt.
Dessutom har jag fått såååå ont i fogarna och i ryggen så nu går jag som om jag skitet på mig
Men det roliga i det hela är att jag nu känner bebisen hur ofta som helst, från att inte ha känt den knappt alls innan.

Vecka 18

Äntligen lite sparkar!!!
Jag har legat i sängen varenda kväll de senaste veckorna och försökt känna sparkar, men absolut INGENTING.
Så igår kväll, vecka 17+0, tänkte jag byta taktik och bad Michael hålla handen på magen istället och direkt kändes två tydliga små kickar som även sambon kände.
Så mysigt!
Det lustigaste är att med de andra barnen så har det nästan bara varit jag som känt sparkar, så fort sambon kände på magen blev det kolugnt.

Vecka 17

Känner mig fortfarande som vanligt. Förutom att jag inte kan sova på mage så lever jag som vanligt.
Är jag verkligen gravid? Eftersom jag känner mig så mycket som vanligt så har jag svårt att tro på det.

Vecka 16

Känner mig inte speciellt gravid alls och inga sparkar heller. Förutom att magen växer finns inte mycket som tyder på att jag skulle vara gravid igen.

Denna vecka var stora UL. Det gick fint och allt såg bra ut, men jag blev samtidigt hemskt besviken. Bilden var dålig och BM zoomade inte in speciellt mycket. Sen när hon skulle skriva ut bilder så tog hon jättekonstiga trots att jag försökte säga till henne att ta från sida så man ser vad det är som är vad.
Och jag bad henne även zooma in på könet så vi iaf kunna få gissa själva även om hon inte ville säga nåt. Då gör hon ett väldigt dåligt försök och tar bild snett nerifrån och inte zoomar hon nåt heller, så det fanns inte en chans att vi kunde se nåt alls.
Så nu är det väl bara att vänta tills vi kan söka privat för könsbestämning.

RSS 2.0