Vår bebis 10+1

image28

Idag var det läkarundersökning. En otroligt glad och upprymd läkare gjorde vanlig gynundersäkning och sen även VUL. Har gjort VULoch UL många ggr innan, men det spelar ingen roll. Jag blev så otroligt glad idag när det  på skärmen visar sig en liten bebis som ligger och vinkar till oss för fullt. Det går inte beskriva den känsla somvi båda kände i det ögonblicket. Helt otroligt underbart!!! 3,5 cm liten och redan så livfull. 

Jämförelse vecka 10+0

image22image23image27

Magarna med tvåan, trean och fyran.


Vecka 9+6

Känner mig helt tom och jätteledsen idag. I en månad har det varit en berg- och dalbana av känslor när vi försökt få köpa det underbara hus som vi hittade. Men nu orkar ingen av oss längre och idag ringde jag mäklaren och sa att vi ger upp. Skulle vilja ringa upp idioterna till säljare och säga vad jag tänker och tycker. Så här behandlar man inte sina medmänniskor.

Vecka 9+5

Helt otroligt ändå, vad lite jag mått illa denna grav. Tycker jag har väldigt lite symptom fortfarande, men jag är faktiskt glad. Det är jätteskönt att inte må idiotilla hela tiden.

Vecka 9+3

Inatt har jag för första gången på en vecka kunnat sova. Innan dess har jag vaknat hur många ggr somn helst per natt. Ingen aning om varför, men det här med huset och säljarna som inte kan bestämma sig är nog starkt bidragande.

Vecka 9+2

Har haft så ont i magen hela natten och haft svårt att vända mig i sängen för det blivit som kramp i magen.
Idag har jag dessutom haft lite ont i ryggen och fogarna.

Vecka 9+1

Usch, vad ont jag har i magen nu. Håller på att inreda garaget för att kunna sälja lite hemifrån genom lagerförsäljning. Så idag har jag burit en massa tunga kartonger och grejer. Inte så bra att bära en massa tungt när man är gravid, men vad sjutton ska jag göra?


Vecka 9+0

Helt otroligt vad lite jag känner av graviditeten egentligen! Med de andra tre har jag mått jätteilla vecka 7-12 ungefär, men denna gång kan jag räkna de dagar jag mått illa på ena handen. Brukar må lite funky på kvällen, men mycket mer än så är det inte. Fogarna känner jag heller inte av. Förutom att magen växer så känns det väldigt lite att jag är gravid.

Magbild 8+5

image18

Vecka 8+4

Fattar inte hur magen kan fortsätta växa. Vaknar på morgonen och känner att livmodern kommit ytterligare en bit högre och känner mig helt slut i magmusklerna.

Märks att magmusklerna ger vika och magen blivit större. Orkar inte stå lika länge utan får ont i svanken. Känner av ischias också, men inget i fogarna .........än.

Vecka 8+2

Har haft så ont i magen hela dagen i dag. Jag överansträngde mig helt klart igår. Bar inte så mycket tunga kartonger, men det räckte tydligen. Fick gå och lägga mig och sova två timmar mitt på dagen och sen kände jag mig iaf lite bättre.

Håller på att bli knäpp av att vara så hungrig hela tiden. Jag är ALLTID hungrig, men har ingen matlust och kan inte äta så stora portioner heller. Det känns som att jag är helt utsvulten hela tiden och inte har ätit på evigheter, vaknar på nätterna och kan inte somna om förrän jag gått upp och tagit nåt att äta. Men hur kul är det att gå upp och käka mitt i natten?

Vecka 8+1

Hade SveaLi-party idag och jag var så grymt trött efteråt och HUNGRIG! Så när jag kom hem fick Michael sticka iväg och köpa en pizza till mig.

Vecka 8+0

Fick frågan på ÖF idag om jag är i vecka 20-25 nånting!!
Visst är magen stor nu och det känns konstigt att jag inte är längre gången. Börjar nästan bli lite orolig, fast jag vet att jag inte borde. Livmodern är redan halvvägs upp till naveln, men å andra sidan så var den lika högt i v.10 förra ggn och då var jag hos läkaren men då såg allt normalt ut.

Vecka 7+6

Idag var det inskrivning. Samma BM som de två sista barnen och lika bra att fortsätta.
Inte så mycket att orda om, det var det gamla vanliga. MEN så säger hon att de har en rutin att glukosbelasta alla som tidigare fött barn som vägt mer än 4,5 kg. ALDRIG I LIVET!!!! Jag tänker inte göra det och de kan inte tvinga mig. Enda anledning till att jag får stora barn är deras pappa. Mitt blodsocker har alltid varit bra och jag är inte överviktig. Sen pratade vi lite om NUPP och här i VG får man bekosta det själv om man är under 35 år.
Bokade iaf in ett extra tidigt läkarbesök så jag ska hinna göra NUPP om vi bestämmer oss för det.

BT 107/70
HB 122
B-gl 6,1 (efter en påse godis)
Vikt 61,5  

Vecka 7+5

Alltså jag kollapsar snart av trötthet!! Jag har sovit ca.10 timmar per dygn den senaste veckan, men det hjälper inte. Jag skulle kunna sova dygnet runt. Känns skitjobbigt och jag blir så trött att det känns som att jag inte ska klara nånting. Och huvudet håller på att sprängas av barnens gälla röster för ljud klarar jag inte heller.
Denna grav påminner väldigt mycket om min första. Då levde jag i en kokong de första 15 v och sov 14 timmar per dygn.

Vecka 7+3

Kände efter livmoderkanten idag och hoppsan, jag hittade den. Den är ungefär 5 cm ovanför blygdbenet och det är ju helt sjukt tidigt, fast å andra sidan såg vi ju på VUL att livmodern var stor. Och förra grav så var den halvvägs upp till naveln redan i vecka 10. 
Men svullnaden har lagt sig och det känns skönt, känner mig inte alls lika uppblåst längre och tur är väl det med tanke på att livmodern växer så fort nu. Annars hade jag väl sett enorm ut. 

Magbild 7+0

306377-17

VUL

Idag har vi sett en pytteliten bebis på 6,5 mm, men som hade ett tydligt pickande hjärta Och det var "bara" en där inne! Läkaren fick det till prick 7 veckor och enligt mig så är det 7+0 idag, så det stämmer ju bra.
Härligt lättad och glad idag.

7+0

Mår så fruktansvärt illa idag!! Kunde knappt ta mig ur sängen. På med Sea band och Michael fick servera fruktsallad,men ändå jättejobbigt.

6+6

Så nervös inför VUL imorgon.Känner bara på mig att något är fel. Fast samma oroa kände jag förra graviditeten,så förhoppningsvis har jag fel. Förutom tröttheten, så har jag mått ganska hyfsat idag, illamåendet är inte så farligt.

Vecka 6+4

Illamåendet och den stora tröttheten har slagit till. Och för att göra det extra jobbigt så fick vi inte det där huset.
Nu är jag trött, mår illa, besvikenoch på en gång skitförbannad på människorna som lägger ut ett huset till försäljning och sen inte säljer iaf. 

Vecka 6+0

Är jag gravid????
Ja, inte känns det så iallafall. Före BIM hade jag massor med symptom, men de har succesivt försvunnit. Jag är väldigt hungrig hela tiden och lite mer kissnödig och ibland när jag reser mig får jag kramp i ljumskarna. Men det är nog allt. Mår liiiiite illa när jag inte ätit, men med tanke på hur grymt illa jag mått med de andra så är detta lika med noll. Jag mår hemskt bra just nu och det känns som jag mår lite för bra faktiskt.

Idag bokade jag iaf in ett VUL tills på tisdag. Ska bli jättespännande och väldigt nervöst på en gång.

RSS 2.0