Förgrömmade onge!!!!

Idag skulle vi nog haft en liten snickerboa här............eller två! Vilka små bråkstakar vi haft till barn idag. Enda ggn de var riktigt glada var när Tildas kompis var här och lekte.

Men det är väl inte lätt nu när julen är över, klapparna är inte riktigt lika spännande längre och dessutom har en alldeles ny färsk förkylning infunnit sig i hushållet. 

Jul, jul..................

Nu är julen äntligen(?) över och jag är helt slut. Vi har farit hit och dit till våra respektive familjer för att alla ska bli nöjda, men vem bryr sig egentligen om vad vi tycker? Julafton avslutades dessutom med bråk mellan mig och min syster och hennes man. Såååå tråkigt, men jag kunde inte hålla käft när de bara var spydiga mot mig. Har varit ledsen över detta sen dess.

Nu väntar nyår och våra underbara vänner har åkt på magsjuka så istället ska vi fira ensamma. Det ska bli mysigt att bara vara vi i familjen, men samtidigt är det tråkigt då vi sett fram emot att ha en helkväll med dem.

Som plåster på såren har jag köpt en ny digitalkamera för mina "Tradera-pengar". Det blev en Canon Eos 350D med 3 objektiv till, ett stativ och jag letar nu även efter en bra blixt. Jag är bara så otroligt glad att jag kunde unna mig den trots att våra plånböcker skriker tomma efter halva månaden, varje månad. Men, men, detta var pengar som jag tjänat genom att sälja av lite gammalt på Tradera så jag gör det ändå med gott samvete.

Nä, nu måste jag verkligen gå och lägga mig, klockan är snart 12 och det är snart dags att amma igen.

Manlig eller kvinnlig?

Hittade detta genom Angelica, men jag trodde allt att jag skulle vara mer manlig. Hursomhelst så stämmer resultatet väldigt bra på mig, jag är bara JAG! 

You Are 40% Boyish and 60% Girlish
You are pretty evenly split down the middle - a total eunuch. Okay, kidding about the eunuch part. But you do get along with both sexes. You reject traditional gender roles. However, you don't actively fight them. You're just you. You don't try to be what people expect you to be.

How Boyish or Girlish Are You?

Vatten...stan e full av vatten!!!

Man skulle nästan kunna tro att vi flyttat till Venedig. Många vägar har blivit oframkomliga och det fortsätter komma mer regn. Var ute en sväng idag och fotade på några ställen där det en gång var torra land.

vatten1
- Vart tog vägen vägen?

142369-14
- Träd som slipper vara törstiga.

vatten2
- En gång liten bäck ca. 1 m bred med gångbana på vardera sida.

142369-17
- Pump som tagit semester.


Lillkusinträff

Igår var jag och Freja hemma hos min syster och hälsade på. Vi tog då ett kort på två av kusinerna.
Här är Freja 4½ månad och Wilma 6 veckor (alt. -4 veckor).
Vilken gigant jag har va?!
Lillkusinträff

Det första Freja lyckades med var dessutom att greppa tag i Wilmas sond, vilket fick följden att både jag och syrran kastade oss fram, tog tag i hennes hand och försiktigt försökte lirka loss den. Det hade ju inte varit så kul om första kusinträffen slutat med en resa till Borås lasarett.

Årets julkort

Hur får man tre barn, där äldsta är 4 år, att stå still, titta i kameran och le?? Sen ska de ju helst göra detta SAMTIDIGT också. Jag vill lova att detta var en svettig upplevelse där mammas och pappas nerver var under kraftig påfrestning.


Allt som allt blev det 40 kort, varav 6 var ganska bra eller rättare sagt så bra de nu kan bli efter omständigheterna. Och jag måste säga att nu när jag tittar på resultet så är jag helnöjd!
Tänk ändå att alla barnen faktiskt tittar in i kameran! Helt otroligt!

Årets julkort

1 advent

1 advent

Ikväll var det Tomteparad i stan. Barnen och sambon gick dit med farmor och farfar. De tyckte det var toppen att träffa tomten, fiska i fiskdamm och se på fyrverkerierna.
Själv var jag hemma och pyntade huset så det skulle vara fint tills barnen kom hem. Tilda blev överförtjust då hon såg alla ljusstakar och stjärnor i fönstren.

Åh, vad mysigt med advent!

Tygriket och skaparglädje

Igår åkte jag och Freja till "Tygriket" och besökte där Skroten och ytterligare en tygaffär. Så mycket fint det fanns att titta på och jag handlade också en del, bl.a. dessa underbara tyger.  Som det kliade i fingrarna när jag kommit hem.

tyger

Så idag när vi var och hälsade på svärföräldrarna var jag bara tvungen att låna svärmors bra symaskin. Hade inte tid att mäta eller använda mönster eller annat sånt tjafs, men var ändå tvungen att skapa nåt. Så det fick bli en enkel fyrkantssjal. Måste säga mitt första försök ändå blev väldigt bra och det var ju toppenskönt att bära Freja i den.
Farmor fick också prova den och hon sken som en sol när hon gick runt med Freja på ryggen. När vi sen skulle åka släppte hon motvilligt ifrån sig sjal och barn.
bärselen